Mot kommunismen kan en färdas endast per cykel

För några månader sedan digitaliserade och piratebayade nån Brutus Östlings klassiska skrift ”Till socialismen kan man endast komma per cykel”, ladda hem och läs den för guds skull!

En grej som stör med den här texten är titeln. Det finns massa fler grejer också, men vi börjar med titeln i alla fall, för den är så jävla usel. Titeln är ett citat från Jose Antonio Viera-Gallo som var vice justitieminister i Salvador Allendes regering. Det kanske är därför den är så dålig? För är det inte så att latinovänstern alltid har haft en förkärlek för socialismen, och inte kommunismen?

Att hävda att socialism = cykling är ju bara korkat. Socialism är ju = depp och fabriker, centralisering och stagnation, kapital och stat.

Idén är att skriva om den här texten och döpa den till typ ”Mot kommunismen kan en färdas endast per cykel”. Låt oss utveckla tanken: vi vet alla att kommunismen minst lika mycket är ett medel som ett mål, alltså rörelsen mot bortom-kapitalet, därav säger vi mot istället för till och färdas istället för komma, då låter det inte lika mycket som att det finns ett fast mål. Kommunism är autonomi, decentralisering och krossandet av staten, kommunism är alltså per definition cykel. Var och ens frigörelse är förutsättningen för allas frigörelse, som Kalle sa.

Vi ska bygga en cykeldriven utomhusbio med älskade Piratbion, det kommer att bli detta manifests manifestering.

2 tankar kring ”Mot kommunismen kan en färdas endast per cykel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.