Jag spyr på all diskussion om att vi är på väg mot ett transportsystem bortom bilen. Inte för att jag hyser någon förkärlek för bilismen, utan för allt idiotiskt fluff som personer som pratar om detta slänger sig med. Det är alltid nya teknologier hit, it-lösningar dit och ”unga personer gillar sin smartphone bättre än bilen”. Bilismen ska alltså ersättas med andra saker som bär alla dess negativa egenskaper.

I tätbefolkade områden ska det finnas nåt slags podd-cars, dvs minibilar som beroende på vilken idiot som beskriver dom antingen går på räls eller vanlig väg. Visst kanske dessa bilar tar lite mindre plats, men de är fortfarande bilar. Ingen lösning på bilismens platsbehov, asocialitet eller resursslöseri där inte. De som inte åker podd-cars ska sitta i kollektivtrafiken djupt försjunkna i något nytt meningslöst twitter-drev, om möjligt ett ännu mer själadödande och anti-socialt beteende än att köra bil. Och på längre sträckor ska bilen (och flyget) ersättas av höghastighetståg som tar längre tid, är dyrare och sämre för miljön än vanliga tåg.

Godnatt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.