För ett år sedan delade jag min sista länk, gillade min sista status, loggade ut för sista gången och stängde ner mitt fejsbokkonto. Två månader senare stängde jag twitter, med den rimliga motiveringen (som jag fortfarande tycker håller) att det bara är snutar, sossar och journalister som tycker det är coolt med sociala medier.

Jag hade nog trott att tilltaget skulle påverka livet lite mera, kanske både positivt och negativt. Men istället är det så att jag knappt har tänkt på det hela. Vad jag kan minnas så har jag en gång inte riktigt fattat vad folk pratat om, då var det några fejkade löpsedlar som hade delats mycket, någon visade dom på sin telefon, jag lol:ade lite. Ett par gånger har jag tänkt att det var skönt att slippa, och några gånger har folk ringt eller sms:at mig för att berätta om något som händer, det var trevligt. :)

Den mest märkbara förändringen är nog att min arbetsmiljö har blivit lugnare. Jag jobbar med datta, så möjligheterna att ladda om flödet är stora. Att inte ha gjort så på ett år har varit väldigt skönt, det känns som att det kollektiva blodtrycket på vår arbetsplats har sänkts rejält av att folk inte blir irriterade på idioter i lika hög utsträckning som innan.

Ett gäng punkband som jag blivit förälskad i sköter alldeles för mycket av sin kommunikation via fb, så där har jag börjat prenumerera på deras uppdateringar som RSS. Det är faktiskt avsevärt bättre, jag vet att jag inte missar något jag vill veta.

Under året så tog jag även bort statistik från bloggen, det är nog det bästa jag gjort. Fanns få saker som gjorde mig så desillusionerad som att läsa den, inte för att det inte var så många besökare, det spelar ingen roll (och dessutom var det ofta betydligt fler än jag förstår vart dom skulle komma ifrån), utan för att det alltid var dom sämsta och minst intressanta inläggen som fick flest besök och spridning. Att läsa fem böcker och skriva något som jag var rätt nöjd med och som kändes lite nytt renderade i ett par läsare, att säga att någon var ett geni i borgerlig dumhet kunde resultera i tusentals besök. Skönt att slippa se sådant mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.