Vänsterpartiet i Vantör har tagit fram ett förslag på att bygga ett bra gäng med hyresrätter på sträckan mellan Rågsved och Högdalen, mycket intressant förslag. Framförallt tydliggör det hur otroligt mycket mer realistiska och bra stadsplaner blir när de tas fram av folk som bor i området som påverkas av dem. Till skillnad från de överbetalda byråkraterna, planerarna och politikerna som sitter i innerstan och drar sträck på kartor så lyckas detta förslag faktiskt pinpointa ett område som har relativt lågt socialt värde för oss som bor här, medan det räddar ett annat område med extremt höga sociala värden. Jag gillar det så pass mycket att jag kan ha överseende med det nyurbanistiska fikonspråket om mötesplatser och butiker i bottenplan. :)

3 tankar kring ”Rågsveds allé

  1. Men.. vill de ha pendeltågsstation i Rågsved? Med tanke på att Fagersjöstationen drogs in för att snabba på resorna är ju inte det så troligt.

    Annars är ju en enklare omvandling att bara bebygga sträckan fram till statoilmacken.

  2. Kul att vårt förslag gillas i stort. Pendelstation är smart att lägga här, nära där tunnelbanan går. En station i Fagersjö behövs förstås också, med tanke på deras dåliga kollektivtrafik, men riskerar att den värdefulla Fagersjöskogen isåfall exploateras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.