Vi tuffar på med veganmatlaget på Cyklopen, nu på söndag kommer det bli så episkt jävla gott. så kom dit och låt oss servera dig en Mai Tai till dina bananpannkakor med kondenserad mjölk. Eller något annat från menyn.
Apropå mat som vi lagar så är kanske min favoriträtt som vi serverat Veganitas, så gott så man dör typ, och faktiskt väldigt enkelt och billigt att göra, det tar tid men det är bara för de står i ugnen superlänge, så låt dig inte avskräckas. :)
- Vegokött ca 600 g (Oumph! blir godast, ta en utan smak. Torkade sojastrimlor går typ lika bra och är mkt billigare, förväll dem inte utan släng bara i och använd så klart inte 600g torkade då… :))
- 2 gula lökar, finhackade
- 5-6 klyftor vitlök, finhackad
- 1 jalapeno, finhackad
- 2 msk spiskummin
- 2 tsk korianderpulver
- 2 tsk ancho chilipulver
- 1 hel chipotle i adobosås eller 2 tsk chipotlepasta eller motsvarande rökt chipotlepulver
- 5 dl Cola eller Dr Pepper (ej sockerfri!!!)
- 1 msk apelsinjuicekoncentrat eller 1 dl apelsinjos
- Saften från 2 limefrukter
- 2 msk tomatpuré
- 2 tsk mörk sojasås.
- 1 buljongtärning (gärna umamismak)
Använd en ungsfast gryta med lock.
Sätt ugnen på ca 175 grader.
Fräs lök och vitlök i olja.
Tillsätt alla kryddor och låt dem steka med i oljan en stund.
Tillsätt kött, läsk, apelsinsaft, limesaft, sojasås och buljongtärning och rör om.
Täck med lock och ställ grytan i ugnen. Låt stå i ett par timmar tills vätskan i stort sett kokat bort och köttet är täcktt med en tjock, söt, kryddig och klibbig sås. Titta till grytan och rör om med jämna mellanrum. Salt och peppra efter smak.