Two wrongs don’t make a right

På Twitter skryter Södermalmssnuten om hur de förnedrar alkoholister och om att de ska börja jaga buset på segway. Ja, alltså inte som i Köpenhamn där polisen ingriper mot de som kör segway, nejnej. Södermalmssnutarna är för lata för att promenera eller cykla så nu ska de börja åka runt på segways. Patetiskt.

Södermalmssnutarnas ingripandechef Peter Ågren motiverar tilltaget med att de ska finnas där medborgarna finns, hur många medborgare som i dagsläget befinner sig på segways är dock oklart. Ågren påpekar också att han har svårt att avgöra själva hippfaktorn i detta tilltag. No shit, Sherlock. På frågan om var de ska åka runt på sina segways så svarar Ågren att det finns många promenadstråk på Södermalm, men han verkar dock inte inse att det ordet består av två delar, promenad och stråk. Alltså ett stråk där man promenerar. Ska hans snutar åka segway så kan de väl åtminstone göra det på ett segwaystråk. Nej, just det, det finns ju inga sådana, eftersom ingen använder segways för att det är för jävla korkat.

Anledningen till att Köpenhamnssnutarna jagade folk på segways var för att danska transportstyrelsen hade problem med att klassificera dem. Vad är segways, och kanske framförallt, vart ska de få köra? I dagsläget får de uppenbarligen köra på trottoarer och promenadstråk i Stockholm, vilket är helt flippat i och med att de är motoriserade fordon som tar stor plats och kan köra lika fort som en cykel. I trafikplaneringen får man välja: antingen ordentlig separering med tillräcklig plats för fotgängare och cyklister, eller gångfartsområden där alla motordrivna fordon måste köra extremt långsamt. Inte uppfinna ett nytt motordrivet fordon och försöka tränga in det bland fotgängare och cyklister.

Segways är så sjukt korkat så de kommer förmodligen aldrig att slå igenom på bred front förutom möjligtvis bland snutar. Det viktigaste är att inte tillåta dem att konkurrera om det extremt begränsade utrymmet som fotgängare i Stockholm har.

2 tankar kring ”Two wrongs don’t make a right

  1. Tror taktiken här måste vara förnedring og förlöjligande – vid varje tillfälle någon ser poliser på segways (särskild nu medans de testar) måste man stanna up, peka och sen skratta högt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.