Orkar inte riktigt uppröras över Såssarnas senaste kampanj, hela den här (s)vikare retoriken känns så sjukt gammal (Luxemburg ringde och ville ha sin spelade upprördhet tillbaka osv…). Blir någon verkligen förvånad över att sossesvin beter sig som… sossesvin? Däremot är det ju alltid episkt kul att trolla sossar så självfallet kommer jag att delta både på frukostblockaden som Allt åt alla (bara på fejjan?) utlyst samt på ”Väck en sosse dagen” som Sverige.PK utlyst.

En sak jag funderade på var hur pass vid definition av sosse kampanjerna har. Personligen tänker jag att det bör går utmärkt att väcka vilken ressentimentsfylld-bror-duktig-typ som helst, oavsett om hen har medlemskap i Partiet eller ej.

Sen måste jag också invända mot några extremt sossiga grejer Allt åt alla skriver, till exempel: ”Det blir en blockad av arbetskritik där ingen sosse ska komma in utan att först ta del av vårt budskap.” Varför ska de få komma in överhuvudtaget?
”Vi är inte rädda att ställa klockan på morgonen.” Eh, jag är fan livrädd för att göra det, typ det värsta jag vet.

5 tankar kring ”Väck en såsse

 1. Aktionen var ju symbolisk och menad så att låta sossarna och allmänheten få veta att det finns ett stort missnöje gentemot deras kampanj. Jag förstår inte vad som skulle gjort saken bättre genom att ha hindrat människor från att ta sig in.
  Det skulle ha uppstått bråk, både med sossar och poliser. Nyheterna (och själva aktionen) skulle antagit en annan vinkel och tappat fokus, Allt åt Alla hade framstått som oseriösa och inte tagits på allvar, budskapet skulle fallit mellan stolarna.
  Vilka positiva fördelar ser du med att ha blockerat ingången?

  Är det sossigt att inte vara rädd för att ställa klockan på morgonen?
  Personligen gillar jag inte heller tidiga morgnar, men att vara morgonpigg är inte att vara socialdemokrat.

  1. Asså, jag <3 AåA. Men antar att internet+glimten i ögat som vanligt = fail.

   Huruvida AåA framstår som seriösa (i vems ögon?) skiter jag rätt fullständigt i, känner personligen inget intresse för att vare sig jag själv eller projekt jag jobbar med ska framstå som seriösa.

   Jag tycker nog att det stora problemet – såväl med att "framstå som seriös" som med att "visa att man inte har något problem med att få lite skit på händerna och gå upp tidigt på morgonen" – är att man på något sätt accepterar motståndarnas definition av vad frågan ska handla om...

 2. Jaja, men den här ibland flummiga arbetskritiken är rätt påfrestande också. Massa medelklasslackers, misstänker jag. Det finns något vackert i arbetet också, även om arbete som utförs på kommando från överhet, eller i desperat meningslöshet för att tjäna några korvören är skit. Men tar man upp arbetskritik får man fan berätta vad som skiljer en från någon som tycker att arbete kan utföras av hundmänniskor, medan parnassen sitter på sin piedestal och filosoferar (facebookar). Man kan ju försöka med att arbete numera inte behövs, men sen inte gnälla över att bussen/tbanan/taxin inte kommer, det inte finns några hus att bo i, att inget finns i affärerna, ingen finns på sjukhuset att hjälpa en när man blivit sjuk, etc etc etc.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.